Skins for buildings

Ridder Leidekkers en Koperslagers is binnen de Skins for Buildings groep het bedrijf dat zich specialiseert in de restauratie van daken en nieuwbouw van daken en gevels met lei- en natuursteen*.

Synergie

Tijdens het restaureren van daken komen alle disciplines van de Skins for Buildings groep bijeen. De restauratie van het Rijksmuseum in Amsterdam is daar een goed voorbeeld van. Binnen één jaar tijd zijn tegelijkertijd uitgevoerd: 6.000 m2 leibedekking, 6.000 m2 zinken en koperen daken, 50 ton loden bedekkingen en twaalf torens met koperen ornamenten. Ridder is trots dat deze werkzaamheden stuk voor stuk door ambachtslieden pur sang zijn volbracht. Daarnaast hebben de projectleider, werkvoorbereider en uitvoerders de activiteiten zodanig op elkaar afgestemd en gemonitored, dat de planning is gehaald en onze opdrachtgever op ieder moment inzicht had in de actuele stand van zaken. De combinatie tussen ambacht en professioneel projectmanagement maakt Ridder uniek in de restauratiewereld.

Vernieuwende architectuur

Nederlandse architecten hebben een grote naam in de wereld als het gaat om vernieuwende architectuur. Steeds weer worden toepassingen op een andere,  onconventionele wijze toegepast. De afgelopen jaren is dit vooral gebeurd met metalen als zink, koper en titanium. Architecten ontdekken echter nu ook de mogelijkheden van leisteen. Door toepassing van andere soorten leisteen en dekkingssystemen is vernieuwende architectuur binnen handbereik. Ridder staat graag met architect en aannemer aan de basis van deze vernieuwende  architectuur. Onze mensen weten als geen ander hoe ambachtelijke producten op moderne wijze geïntegreerd kunnen worden in nieuwe architectuur. Wij ondersteunen onze klanten bij het bedenken van nieuwe daken en gevels, werken ze uit en testen ze met proefopstellingen. Bij Ridder is het resultaat altijd een juweel om te zien, van de hoogste kwaliteit en met zeer lange levensduur.

Hoogwaardige materialen en partners

Ridder gebruikt lei- en natuursteen uit de hoogwaardigste groeven van de wereld. Alleen lei- en natuursteen met een CE kwaliteitscertificaat worden toegepast. Alhoewel onze ambitie is de grens van wat mogelijk is steeds verder te verleggen, blijven veiligheid en duurzaamheid altijd op nummer één staan. Wij werken in de Nederlandse markt samen met de grootste producent en leverancier van lei- en natuursteen in Duitsland: Rathscheck Schiefer uit Mayen-Katzenberg. Bekend van de Mosel lei die in de restauratiewereld wordt gebruikt voor de oud-Duitse dekking. Maar ook eigenaar van Spaanse en Canadese groeven. Rathscheck is door haar mijnbouwervaring autoriteit op het gebied van lei- en natuursteen. Gezamenlijk komen de Ridder en Ratscheck mensen dan ook altijd tot de meest optimale oplossingen.

Samenwerking met architect en aannemer

De voorwaarde voor succes is een goede samenwerking met architect en aannemer. Alleen samen komen we tot een optimale oplossing voor een optimale prijs. Uitgangspunt is het lijnenspel en de kleurstelling van de ontwerper. Aan Ridder de uitdaging om dit in de praktijk te realiseren. Om de technische en esthetische kwaliteit te leveren die bij prestigieuze architectuur past.

In onze vestigingen in Hoorn en Oss vinden architecten, aannemers en hun klanten een rijk assortiment aan lei- en natuursteen. Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden, hebben wij een groot aantal proefopstellingen gemaakt van diverse soorten lei- en natuursteen in verschillende dekkingssystemen. Wilt u nog meer de ‘diepte’ in, dan nemen we u mee op excursie naar de Moselmijn in Mayen-Katzenberg. Hier kunt u op 400 meter onder de grond de basis van uw ontwerp aanschouwen. Daarnaast krijgt u een uitgebreide introductie in de wereld van lei- en natuursteen. Klik hier voor informatie over excursies.

Totaaloplossing

Ridder is een One Stop Shop aannemer. Van technisch ontwerp, achterconstructie tot afwerking met lei- of natuurstenen bekleding: de opdrachtgever geeft alles in één vertrouwde hand. Bij restauratieprojecten inventariseert Ridder eerst de staat van de daken. We maken een plan van aanpak waarin inzichtelijk wordt welke werkzaamheden we adviseren en wat de kosten daarvan zijn. Als we van start gaan, worden eerst de details ter goedkeuring aangeboden. Daarna coördineren wij zelf de diverse disciplines. Met als resultaat dat u snel, efficiënt en inzichtelijk uw restauratieproject binnen budget realiseert.

Bij nieuwbouwprojecten worden samen met de architect alle details bepaald. Onze werkvoorbereiding tekent deze uit, zodat er een duidelijk detailboek ligt voordat het werk start. Om er zeker van te zijn dat de gevel bestand is tegen weer en wind, werkt Ridder volgens het BRL 1513 certificaat voor leidekken en volgens de Schiefer [Verlege]-Bibel [Duitse richtlijnen]. Afwijkende systemen worden altijd nagerekend door een gespecialiseerd ingenieursbureau.

Vakmanschap, innovatie, creativiteit en flexibiliteit

Centraal bij elk Ridder project staan vakmanschap, innovatie, creativiteit en flexibiliteit. Door mensen die middels gedegen opleiding het ambacht tot in de finesses beheersen. Die elke keer weer met creatieve en innovatieve voorstellen komen om een project te realiseren. En die te allen tijde snel en adequaat kunnen leveren en monteren door een eigen, moderne en goed geoutilleerde zetterij. We hebben één gezamenlijke missie: Making buildings beautiful!

* Het onderscheid tussen lei- en natuursteen is de dikte. Leisteen is dunner dan natuursteen en wordt voor zowel daken als gevels gebruikt, natuursteen daarentegen alleen voor gevels.