Opleiding

Werken bij Ridder Leidekkers en Koperslagers betekent jezelf ontplooien in de wereld van lei- en natuursteen. Een gedegen vakopleiding binnen ons bedrijf vormt de basis voor het ware vakmanschap. Voor een werkvoorbereider betekent dit verstand hebben van details, achterconstructies en bouwfysische aspecten. Voor een leidekker ervaring, dekkingssystemen en details. Daarnaast kun je je kennis uitbreiden als zinkwerker of koperslager. In veel van onze projecten komen alle drie de disciplines terug. Sommige medewerkers zijn specialist op één gebied, anderen vinden het leuk om meerdere disciplines onder de knie te krijgen.

Persoonlijke mentor

Iedere starter bij Ridder krijgt een persoonlijke mentor toegewezen. Of je nu op het dak, in de werkplaats of op kantoor aan het werk gaat. Deze professionele begeleider laat je kennismaken met de kenmerken en eigenschappen van de diverse soorten lei- en natuursteen. En leert je hoe deze lei- en natuursteen met verschillende systemen tot bepaalde vormen te verwerken. Ben je zinkwerker of koperslager, dan brengt hij je natuurlijk de finesses van dít vak bij.

Vakdiploma

Naast praktijkervaring besteden we in een avondcursus aandacht aan theorie. Je krijgt geen dikke boeken, maar wel persoonlijk les. Over lei- en natuursteen, maar ook over onderwerpen als bouwkunde, veilig werken, sociale vaardigheden en leidinggeven. Je vakdiploma haal je als je de kwaliteitsnorm in het werk weet te realiseren.

Vervolgens kun je externe cursussen volgen om je verder te ontwikkelen in het ambacht van leidekken en koperslagen. Met als hoogtepunt het behalen van de zogenaamde ‘Meisterausbildung’ in Duitsland.